Case - AMS-IX
Een nieuwe manier van werken? Die ontwikkel je met elkaar.

Over AMS-IX

AMS-IX, de Amsterdam Internet Exchange, verbindt grote zakelijke klanten aan het internet. Het is het grootste knooppunt van Nederland met meer dan 800 connectiepunten. Er werken veel gespecialiseerde medewerkers en er zijn meer dan 30 verschillende nationaliteiten in huis.
AMS-IX, de Amsterdam Internet Exchange is het grootste internet knooppunt van Nederland met meer dan 800 connectiepunten.
Een sessiedag in volle gang!
Cartoons als weergave van de dag. Door Gertjan Kleijne.
Cartoons als weergave van de dag. Door Gertjan Kleijne.

De vraag

Onder het motto ‘Een betere wereld door beter internet: hoe dan?’ hebben we samen met AMS-IX een heldere visie ontwikkeld en een strategie, gericht op groei, optimalisatie en innovatie. Vervolgens was de vraag: hoe vertaal je die visie in een gestructureerde procesmatige aanpak, zonder de eigen cultuur te verliezen? Anders gezegd: hoe maak je een nieuwe manier van werken ‘eigen’?
“De projecten bij AMS-IX voelden niet als werk. De persoonlijke contacten, de gedrevenheid binnen de organisatie voor een beter internet en de intelligentie en humor van de mensen… Ze maakten dat we ons bevoorrecht voelden om deel uit te maken van de ontwikkelreis van AMS-IX.”
Bart Roestenberg
Collaboration Designer & Partner

Het antwoord

Samen met de medewerkers hebben we een aantal ontwerpsessies georganiseerd. Hier zijn de contouren geschetst voor een nieuwe manier van werken. Nieuw personeel werd geworven en meegenomen in de verandering. De introductie van de nieuwe werkwijze ondersteunden we door een HyperCare periode om de puntjes op de ‘i’ te zetten.
Het resultaat? Het nieuwe ontwerp werd volledig omarmd door de hele organisatie, dankzij het feit dat het ontwerp van AMS-IX zelf was. Door onze gezamenlijke, mensgerichte en persoonlijke aanpak kon de organisatie met vertrouwen gaan werken aan de doelstellingen voor de toekomst: daarvoor is nu volop focus, energie — en een helder plan.
“Co-creatie met GroupMapping heeft erg goed gewerkt om tot een passend ontwerp te komen, die gedragen wordt door onze mensen. Erg fijne samenwerking vol vertrouwen.”
Ruben van den Brink – CTO
AMS-IX

Scherper, sneller, slimmer:
dat wil ik ook!