Case - Dura Vermeer
Hoe je het vertelt, maakt een wereld van verschil

Over Dura Vermeer

Dura Vermeer is een familiebedrijf dat al bestaat sinds 1855. Ze zijn een onafhankelijke bouwonderneming die actief is in Nederland. Hun onafhankelijkheid en langjarige continuïteit vormen de basis voor de strategie. Met een omzet van ongeveer € 1,8 miljard en ruim 3.000 medewerkers behoren ze tot de top van de Nederlandse bouwsector. Dura Vermeer is actief in woningbouw, utiliteitsbouw, infrastructuur en techniek die zijn georganiseerd in divisies en worden aangestuurd door een driekoppige Raad van Bestuur en een Executive Committee.
Een strategiebox waarmee alle teams zelfstandig met de strategie aan de slag konden.
Een foto uit de Sprong Vooruit photoshoot waarin we allerlei verschillende medewerkers op verschillende bouwplaatsen hebben gefotografeerd. Hiermee gaven we kleur en aandacht aan het strategisch document.
Een interactieve sessie waarbij verschillende MT’s aan de slag gingen met een interactieve toolkit.

De vraag

‘Hoe kunnen wij niet alleen met het management, maar ook met alle medewerkers de strategie écht waarmaken?’ Dat was de vraag van Dura Vermeer toen wij daar voor het eerst aan boord stapten om de strategie ’19-’21 op een creatieve wijze te implementeren en te communiceren.
Onze aanpak van collaboration by design is met succes aangeslagen en sindsdien zijn wij als partner nauw betrokken bij het tot leven brengen van strategietrajecten. Wij ontwerpen verschillende conceptuele en grafische onderdelen — daarbij spreken we alle divisies aan, voor optimale implementatie in de organisatie.
“Het is heel inspirerend om te zien hoe 3.000 medewerkers in zo’n korte tijd begrip kregen van de strategie — en dat ze die aan hun collega’s en klanten konden overbrengen. Dit is de kern van samen werken aan de toekomst”
Simone Bouwmeester
Collaboration Designer

Het antwoord

Aan de basis van alle uitingen tijdens de implementatie en communicatie ligt een stevig, verbindend narratief waar we samen met management en medewerkers naar op zoek zijn gegaan Een narratief dat aanspreekt én helder is voor alle medewerkers van Dura Vermeer. Dit zorgt voor samenhang en consistentie. Een effectieve aanpak waardoor we met de verschillende middelen op de inhoud kunnen focussen.
Middelen die uitnodigen om de inhoud te doorleven, de interactie aan te gaan en na te denken over de eigen bijdrage aan de gezamenlijke doelstellingen van het bedrijf. Omdat we al zo lang en duurzaam met Dura Vermeer samenwerken kunnen we door blijven bouwen op wat goed gaat. Zo houden we de verbondenheid (alignment) met de medewerkers vast kunnen wen met alle medewerkers steeds verder de diepte in om een volgende slag te maken.
“Het werken met de StrategieBoxen was voor ons een ‘out of the box’ middel en gaf medewerkers ongekend veel energie om met de strategie aan de slag te gaan. Direct actie zonder te lange inleidingen en veel uitleg“ “
Glenn Metselaar – Hoofd corporate communicatie
Dura Vermeer

Scherper, sneller, slimmer:
dat wil ik ook!