Call us Email us

Wat? Alweer september?

De meeste teams, afdelingen, units, business units en dergelijke zijn al druk in de weer met de plannen voor 2023. Om dat allemaal goed in de structuur te krijgen, moeten ze voor 15 oktober (bij wijze van) klaar zijn. Dan worden ze verzameld en stuk voor stuk én in samenhang bekeken. Nog even terug, her en der wat aanpassen en hop! Alles weer in kannen en kruiken. Voor 2023. Budgetten alloceren, targets zetten en gaan. En de teams zelf?

 

De gesprekken die wij vaak hebben gaan juist hierover. In sommige organisaties worden de teams (lees de individuele professionals) al vroeg betrokken in de jaarplan cyclus. Wat ging er dit jaar goed, wat kan beter, wat zien we op ons afkomen, we willen en moeten we – allemaal vragen waar zij heel goed antwoord op kunnen geven. Of in ieder geval delen van de antwoorden. Want zij zitten er middenin, zij hebben die klantcontacten, die collega-contacten, die partnercontacten, die marktkennis en -ervaring, die product-inzichten, die proces-doorleving. In veel organisaties is dit helaas nog geen gemeengoed. Soms met hele valide redenen, soms met hele invalide redenen – en alles ertussenin.
 
Het is goed je te realiseren dat het nooit te laat is. Om je mensen te betrekken. Want daar krijg je, als je dat goed en doordacht doet, een heel jaar lang plezier van. Als iedereen wet van het wat, het waarom en heeft kunnen bijdragen aan het hoe, dan gaan er dingen goed en worden de goede dingen gedaan. Maar hoe dan? Om je een idee te, lees hier een voorbeeld (vrij hoog over), of hier een wat uitgebreider verhaal (iets minder hoog over) en hier nog meer – en anders: bel! We gaan met liefde dit soort gesprekken aan.

Ask us anything!