Call us Email us

Met dit keer in het zonnetje...

Een vrouw, een meisje, een duursporter, een levensgenieter... "Nee, daar word ik helemaal ongemakkelijk van! Dit is niet mijn allerbeste week tot nu toe, het leven is vorige week weer even in perspectief gezet voor me. Dat houdt me wel heel erg bezig, maar het werk helpt."

En juist daarom zetten we haar in het zonnetje. Een gesprek waarin de spiegel aan bod komt, maar ook het bakken van brood. Tel daarbij op de nut en noodzaak van duursporten. Een mooi en openhartig verhaal. Benieuwd?

Ja hoor, ze is er echt: Debbie R! Hoe is het met Deb? 

Dit is niet mijn allerbeste week tot nu toe, het leven is vorige week weer even in perspectief gezet voor me. Dat houdt me wel heel erg bezig, maar het werk helpt!

 

Deb, wat heeft jou de afgelopen weken beziggehouden in het werk?

Werk gaat allemaal prima. Ik ben veel met verschillende klanten bezig, veel beetjes – dat is leuk, maar het kost ook veel ruimte in m’n hoofd. Wat mij oprecht heeft beziggehouden is hoe zoveel beetjes te doen en toch onder aan de streep goed uitkomen – zeker in relatie tot thuisloos zijn (had wel een dak boven mijn hoofd) en vervolgens gaan samenwonen. Dat laatste is natuurlijk echt wel heel leuk!

 

Veel mensen weten dat je behoorlijk wild bent van duursport; wat is het belangrijkste dat jij tot nu toe daaruit hebt geleerd?

Eens even denken… ik denk twee dingen: je kan altijd meer dan je denkt dat je kon en als het echt niet meer gaat, kun je het vijf minuten later toch weer wel! Soms denk ik dat het echt niet meer gaat – hardlopen, zwemmen, fietsen… - maar dan gaat het toch! En het tweede is dat het begin altijd moeilijk en vervelend is, het midden is altijd leuk en het einde is ook weer kut. Dit is echt een dialoog die ik op die momenten met mijzelf voer “Als ik nu doorloop, ben ik straks echt trots op mezelf... als ik nu stop vind ik dat echt stom”

Vooral toen ik voor het eerst een halve marathon liep, heb ik dat ervaren – dat viel dus eigenlijk heel erg mee.

 

Jij staat bekend als de vrouw die alles kan; nou weet ik dat jij daar zelf anders naar kijkt.

Ja…hier kan ik heel lang bij stilstaan, dat zijn gewoon m’n interne strubbels!

 

Wat zijn jouw grootste uitdagingen in je werk?

Oef…mij niet te verantwoordelijk voelen voor alles, niet overal ja tegen zeggen om zo voldoende ruimte te houden voor een beetje dagdromen, lol trappen, niksen! En voldoende ruimte houden zodat andere mensen ook genoeg klunnen doen – dus sneller dingen aan anderen vragen. Wij zeggen altijd tegen klanten dat als het lastig wordt je het samen moet doen – dat moet ik ook vaak tegen mijzelf zeggen. Ik kruip net zo makkelijk achter m'n laptop om het zelf maar even te doen!

 

En waardoor kijk jij af en toe onverwachts en onbedoeld in de spiegel? Word je met jezelf geconfronteerd?

Pffffff….ja…..dit is wel een gewetensvraag! Ik weet ook niet zo goed wat voor antwoord ik moet geven…er zijn heel veel situaties waar het bovenstaande gebeurt en ik weer zo'n moment heb waarin ik denk: ik heb het weer gedaan….

O ja, gisteren is m’n fiets gestolen van kantoor en toen overviel het me – dan heb ik dus weer iets teveel ja gezegd, tegen dingetjes.

 

En als het nou eens een beetje tegenzit, wat doe jij dan om weer heel vrolijk te worden?

Dan ga ik eerst een lijstje maken om alles uit mijn hoofd te halen, dan ga ik wandelen of naar een concert... Maar een wandelingetje helpt eigenlijk altijd het best. Half uurtje, uurtje, zonder muziek of wat dan ook. Geen extra prikkels! Dat is wel een signaal, als ik bijvoorbeeld geen podcast op zet tijdens het fietsen, dan ben ik een beetje overprikkeld.

 

Nou heb ik me laten vertellen dat jij een aantal verborgen hobbies hebt. Welke zijn dat en hoe zijn die ontstaan?

Ik ben geïnspireerd door Paul en begonnen met zuurdesembrood bakken! Ik vind koken heel leuk, dat weten denk ik niet veel mensen. Daarnaast los ik de laatste tijd ook regelmatig een kruiswoordpuzzel op, ik vond bij het verhuizen een boekje en ik kwam erachter dat het best lekker is om te doen! Verder wil ik heel graag meer lezen, maar daar vind ik de rust bijna niet voor. Ik heb alles ingericht, denk aan boeken op mijn eReader en telefoon, maar dan lukt het toch vaak niet!

 

Zeg, en jij staat niet per se bekend om je zangstem – hoewel me het niet zou verbazen als dat een hele goeie is – maar waar zing jij thuis het liefste met mee?

Ik ben een kind uit 1991 – Chris Brown, Neyo, Mario, dat draai ik het liefst en dat zing ik keihard mee! Beetje 2000, hiphop,R&B... dat vind ik heel leuk. Het leuke is dat iedereen het vreselijk vind, maar ik niet. En mijn zusje heeft dus precies hetzelfde!

 

Waar kijk jij dit jaar naar uit en waar niet naar?

Waar ik naar uitkijk is om te gaan samenwonen – daar heb ik echt heel erg veel zin in. En de bruiloft van m’n zusje, daar heb ik ook heel veel zin in! Daarnaast kijk ik ook heel erg uit naar de dag dat het me ooit een keer lukt om balans te houden – ik vraag me af of dat ooit gaat lukken, maar wie weet…  En verder hoop ik dat het met iedereen gewoon goed gaat, dat iedereen gezond blijft.

 

En heb je nog laatste tips voor mensen die dit lezen?

Laatste tips…misschien een beetje zijig, maar het gaat vooral om plezier maken met leuke mensen. En als je dat niet hebt, zorg dan dat je dat wel weer gaat doen!

Ask us anything!