Call us Email us

Generalisten of specialisten?

Wij krijgen nog wel eens de vraag: “Zijn jullie nou generalisten of specialisten?” Daar lopen wij ook wel eens op vast. Want echte specialisten zijn we alleen op 'samenwerken', niet op inhoudelijke thema's, maar daarmee zijn we ook niet per se generalisten, want we weten echt wel wat... We zijn inderdaad geen inhoudelijke 'Supply Chain Consultants', of 'Financial Market Consultants' - niet de specialisten op een vakgebied, markt of industrie. Doordat we bij zoveel verschillende organisaties rondlopen en zo graag al die inzichten met elkaar delen, zien we wel heel veel patronen. Over vakgebieden, markten en industrieën heen, dus, vooral!

 

Patronen die we kunnen koppelen aan thema's zoals behoud en instroom van medewerkers, vergroten van duurzaamheid, inzet van technologie, vergroten van klanttevredenheid, samenwerking tussen organisaties, van die dingen. Thema's die we markt- en industrie-onafhankelijk zien. Elk met eigen nuancering, achtergronden, oorzaken en gevolgen. Die in nauwe samenwerking met de organisaties - en mensen daarbinnen vooral - scherp gemaakt worden, waarna we samen werken aan potentiële oplossingsrichtingen - en hen bijstaan het ook daadwerkelijk op te lossen. Dat heeft ons al die jaren al heel veel gebracht, tot we niet al te lang geleden nog iets anders bedachten...en dat "iets anders" ook op ons pad kwam natuurlijk!

 

Een sector waarin we sinds een jaar of twee veel mooie en spannende projecten mogen doen is de zorg. Deze sector kenmerkt zich door bijzondere krachtenvelden als je het hebt over samenwerking, eigenaarschap en draagvlak. Waar hele specialistische kennis en ervaring heel erg bij helpt - denk dan toch stiekem aan zo'n specialist op een bepaalde industrie of sector waar we het net over hadden. Zonder die specialistische kennis kwamen we heel ver hoor, een aantal jaar geleden, en die kennis deden we in de projecten die we deden echt wel op. We spraken een aardig woordje in de zorg mee. Maar toch niet zoals echte specialisten... Kijk alleen eens naar de verschillende soorten ziekenhuizen: een universitair medisch centrum is compleet anders dan een topklinisch ziekenhuis. GGZ-instellingen zijn weer totaal anders. En dan hebben we het pas over drie 'voorkomens' in de zorg sector!

 

Dus na die al succesvolle trajecten van even geleden hebben we wel de mazzel gehad twee mensen aan ons team te kunnen toevoegen. Met Alwin Vos die alweer een dikke anderhalf jaar meedraait (voelt als een heel leven!) en Judith Grob die sinds 1 maart met ons meespeelt, hebben we twee kanjers aan boord die met recht de ‘taal van de zorg’ spreken. Tel daarbij de jarenlange ervaring en expertise in de ‘taal van de samenwerking’ binnen GM op, en je hebt de perfecte combinatie om impact te maken. In de zorgsector (of daarbuiten natuurlijk). En dat is precies wat we al hebben gedaan voor onder andere Amphia en Erasmus MC. We zijn heel benieuwd hoe jullie met de combinatie patroonherkenning -specialistische kennis omgaan! Stuur gerust een bericht naar Alwin of Judith.

Ask us anything!