Call us Email us

Een driedaagse strategiesessie in Bella Roma

Voor het grootste deel van ons team voor het eerst, voor anderen heel lang geleden: een (driedaagse!) sessie in het buitenland. Met naderhand lovende feedback van de klant (en een uitgebreide steen-papier-schaar battle). Blijer kun je ons niet maken.

Een driedaagse strategiesessie in Bella Roma

Samen met onze Duitse partner startte de voorbereiding al meer dan een half jaar geleden. Er werd een nieuwe strategie gevormd, en de sessie – of Strategy Accelerator, zoals hij ging heten – vormde hiervan het eindpunt. Dit was het moment waarop de grote knopen zouden worden doorgehakt en de 80%-versie van de strategie met het team van 50 zou worden afgerond. 

Dat was nog best een puzzel! Met 16 verschillende ‘Business Units’ en 162 geïdentificeerde werkpakketten en initiatieven moest er een enorme berg werk worden verzet in drie dagen. Maar door een goed ontwerp (in het ‘Rapid Solution Workshop’-format, daarover later meer) in combinatie met een enorm hard werkende groep deelnemers werd de doelstelling gehaald! 

Wat de sessie voor ons extra leuk maakte was dat de deelnemers humor en zware gesprekken goed konden combineren. Daardoor werd vrijwel elke verhitte discussie zo nu en dan onderbroken door een schaterlach, en hield de groep ondanks de lange, propvolle dagen de sfeer positief. Na de closing ceremony, waarin iedereen tekende voor de nieuwe strategie, werd er zelf een dansje gewaagd. Dat enthousiasme zouden wij tijdens elke sessie wel willen zien!

Onze sponsor, die al vaker dit soort sessies had meegemaakt, zei na afloop: je hebt goeie, en hele goeie Accelerators. En dit was een hele goeie. Maar de mooiste feedback kwam van één van de deelnemers, die aangaf dat deze drie dagen, in zijn 10 jaar werken bij dit bedrijf, de állerleukste waren geweest. Daar hebben we als team na de laatste dag op geproost!

Ask us anything!