Call us Email us

Bruggen bouwen

Je vraagt het je vast wel eens af: hoe zorg je er voor, dat mensen met elkaar verbinden? Gaan samenwerken. Elkaar inhoudelijk vinden. Met de neuzen dezelfde kant op gaan lopen. Bruggen bouwen om grote afstanden te overbruggen. Het lijkt eenvoudig, tegelijkertijd is het ontastbaar.

Wat zou er gebeuren als je het letterlijk neemt? Gewoon letterlijk een brug bouwen, van Knex. Dat zou dan toch ook eenvoudig moeten zijn of is het een onmogelijke opdracht? Zeker als je het wilt doen met, laten we zeggen: 80 mensen, 16 koffers met Knex, teams van 5 mensen en 1 opdracht: Bouw een brug. Van 14 meter lang, waar 2 Knex auto’s overheen kunnen rijden. En… je hebt “maar liefst” 1,5 uur.

Onder begeleiding van Robert en Guido van More Balls than Most ging Windesheim aan de slag!

Met allerlei verschillende teams (ontwerpers, bouwers, automonteurs) leek het net een echt project! Waardevolle parallellen werden dus ook getrokken naar het programma waar Windesheim fanatiek mee bezig is en waar voor we deze dag samen waren. Hieronder de reactie van Geriëlle Middendorp van Windesheim:

‘De eigen leerroute ontwikkelen vraagt een goede samenwerking en veel afstemming tussen de betrokkenen. Dat lijkt ingewikkeld, maar als het goed gaat geeft het veel energie. Dat zagen we ook bij opdracht om een brug te bouwen. Het leek vrijwel onmogelijk om dit in zo'n korte tijd te doen. En toch: met alle collega's samen, met een ongelooflijke drive en energie en met ieders kennis en inzet reden er na 90 minuten twee auto's over de brug. Laat dit een metafoor zijn voor het mogelijk maken van een eigen leerroute en een nieuwe informatieketen voor onze studenten: beginnen, bijschaven, van elkaar leren en samenwerken! Dat kunnen wij van Windesheim!'

Zo zie je maar weer dat juist door af en toe met elkaar te spelen, er allerlei soorten bruggen worden gebouwd!

Ask us anything!