Call us Email us

We mogen weer!

Eindelijk was het zover: onze eerste (volledig) fysieke sessie sinds maart! En dat op een hele bijzondere locatie: Radio Kootwijk, gelegen op de Veluwe. Het radiostation, ook wel de ‘plek van verbinding’, deed zijn naam eer aan. Want verbinden is wat we daar hebben gedaan. In drie dagen, met drie verschillende regio’s.


Het was best spannend om weer een fysieke sessie te organiseren. Nog meer dan normaal moest alles tot in de kleinste details ontworpen worden.Daarbij was het drie dagen lang behoorlijk aanpoten om aan alle coronaregels te voldoen, maar we zijn trots op hoe we dit samen met de klant hebben aangepakt. Van het veelvoudig schoonmaken van alle stoelen waarop werd gezeten, tot aan het printen van extra hand-outs zodat iedereen informatie veilig, individueel tot zich kon nemen.

Wij zullen niet de enige zijn die, langzaamaan, vaker fysieke bijeenkomsten organiseren. Daarom delen we graag de drie belangrijkste lessen die wij tijdens de sessie bij Radio Kootwijk hebben geleerd:

  • Zorg ervoor dat iedereen in een voor zijn of haar veilige omgeving kan werken en hierover geïnformeerd is. De verantwoordelijkheid om hier gebruik van te maken is aan de deelnemers.
  • Maak de momenten waarop mensen door de ruimte bewegen zeer gestructureerd, zodat er nooit te veel mensen in een te kleine ruimte staan (denk aan het halen van koffie, of het opplakken van post-its). Kies er bijvoorbeeld voor om kleine groepjes omstebeurt naar voren te roepen.
  • Zorg dat mensen hun eigen voorwerpen hebben (stiften, notitieboekje, stoel en meer). Zo voorkom je overdracht van voorwerpen.

Ondanks de extra logistieke uitdaging was het een verademing om weer fysiek samen te komen. Dat blijft toch het leukste. Er is erg hard gewerkt, in een uitstekende sfeer. We hebben het werk kunnen verzetten wat we samen met de klant voor ogen hadden. En dat is toch waar het om draait. Of het nou fysiek is of digitaal, een concrete doelstelling bepalen en deze bereiken doormiddel van een goed doordachte agenda is altijd mogelijk! Ook in de coronatijd.
 

Stel ons een vraag!