Call us Email us

Wat 'het gewoon maar doen' kan brengen

De oplettende volger weet dat we de afgelopen tijd weer gegroeid zijn. Allerlei hele leuke, hele scherpe en hele geestdriftige mensen hebben zich bij ons aangesloten. Dat betekent ook dat we die nieuwe mensen een onderdompeling gunnen in onze filosofie en methodologie, onze drijfveren en overtuigingen.

Een aantal principes en uitgangspunten zijn anders dan de meeste geleerd hebben. Eén ervan is altijd heel leuk om mee te maken: Gaan voor de 10! We maken vaak mee dat nieuwe teamleden dat wat op hun bordje ligt voor 100% af willen maken voordat ze het doorgeven. Dat is al lastig als je samenwerkt op alles, laat staan als je ook nog vanuit snelheid, de genialiteit van een groep, iteratie, incrementeel, 80/20 en focus op de bedoeling werkt. Dan wordt dat streven naar 100% heel ingewikkeld!
 

Dit levert frustratie op. Bij die 100%-er dan, bedoelen we! Want dat is niet wat ze geleerd hebben, dat is niet waarvan ze gewend zijn dat ze daar op ‘afgerekend’ worden! Het moment waarop ze zich realiseren dat het ook anders kan – anders moet – en dat daardoor de bedoeling sneller, met hogere kwaliteit en meer impact behaald wordt, is er éen om in te lijsten. En moet eigenlijk ook gevierd worden.
 

Want dat is waardoor we al die mooie dingen in onze projecten doen, waar onze klanten en relaties zo blij van worden. Soms moet je het gewoon maar doen, en op tijd stoppen…

Stel ons een vraag!