Call us Email us

Ruud Mol (projectleider) aan het woord

Enige tijd geleden spraken we met Ruud Mol, directeur van Be-Sync bv en ICT Projectmanager binnen de bouw en infrastructuur sector. Voor een groot bouwbedrijf in Nederland ontstond er een samenwerking waarbij Ruud als ICT Projectmanager de adoptie van Office 365 over de regio’s in goede banen leidde. In dit gesprek bespreken we hoe Ruud de samenwerking met GroupMapping heeft ervaren. Een greep uit het gesprek dat we met Ruud hebben gevoerd:

 

Hoi Ruud, dank voor je tijd. Laten we beginnen. Voordat de samenwerking van start ging, wat was je verwachting?

“Ik was in de eerste instantie sceptisch over jullie aanpak en methode. Maar die mening heb ik ook weer bijgesteld want ik zie de toegevoegde waarde wel.”

Fijn, dat de toegevoegde waarde zichtbaar werd. Hoe is dat zo gekomen?

“Vraag mij niet naar de details, maar jullie hebben een bijzondere aanpak en een methode die verrijkend is voor mij als projectmanager.

Wat ik heb gezien is dat jullie de change management aanpak - het komen tot verandering en inzichten en adoptie - echt op een hele andere manier doen. Hierdoor word ik als projectmanager ook wat ontzorgd in bepaalde componenten die ik anders zelf zou moeten doen. Tijdens een dergelijk groot project heb ik al genoeg variabelen die ik moet managen. De ondersteuning van Groupmapping was dus een welkome aanvulling."

Een andere manier, daar herkennen wij ons wel in. Hoe zou je ons werk omschrijven?

“De eerste drie woorden waar ik aan moet denken als ik aan jullie denk zijn; change management, adoptie en betrokkenheid.”

Dat zijn relatief ruime begrippen. Zou je daar iets dieper op in kunnen gaan?

“Wat ik zie is dat jullie een proactieve houding hebben. Jullie schrijven bijvoorbeeld alles op whiteboards op en tijdens vergaderingen wordt daar dan ook naar gerefereerd. Toch wel handig, want anders blijft alle informatie alleen maar in de hoofden zitten en dan gaat er soms informatie verloren. Bij het schrijven op whiteboards wordt gelijk getoetst of alles juist is weergegeven.  Ook doen jullie goed mee in de groepsdynamiek en dat is ook een waarde, een belangrijke waarde. Het werkt gewoon.”

Onze dank aan Ruud Mol voor zijn tijd en antwoorden. Dit is slechts een greep uit het gesprek met Ruud. Ben je benieuwd naar wat er nog meer is besproken? Laat een bericht achter en we nemen contact op.

Stel ons een vraag!