Call us Email us

Cool stuff

Strategie anno 2023

Strategie stamt af van de het woord strategos (‘militair leider’), wat te herleiden is naar de woorden stratos (‘leger’) en agos (‘leiden’). Rond 500 voor Christus is er in geschriften al gerefereerd aan het begrip strategie, waarbij het doel was om de vijand een stap voor te zijn en daarmee de oorlog te winnen. Met de geschiedenis van het begrip strategie in ons achterhoofd, kunnen we de vertaling maken naar de uitdaging waar organisatie vandaag de dag voor staan. Een definitie van strategie is ‘de bekwaamheid om met behulp van de ter beschikking staande middelen een gesteld doel te bereiken’.

Read more

Een briljant idee

Heb je dat ook weleens meegemaakt? Een ‘team’ waar toevallig mensen van twee verschillende bedrijven tot een briljant idee komen. Briljant in z’n eenvoud, in de ‘minimale invasiviteit’ (minimaal binnendringen), in de toepassing, in waar het eigenaarschap zou komen te liggen.

Read more

Het jaar 2023

2020 was een heftig jaar...2021 op een andere manier ook...2022 leek het allemaal weer wat om te slaan, maar door oorlog op het Europese vaste land nam de spanning eigenlijk alleen maar toe...2023 is, vooruitkijkend, een vat vol van tegenstellingen. Allerlei crisissen die lijken te vechten om onze aandacht, economieën die daar onvoorspelbaar op reageren, druk op de maak- en tech-industrien, energiearmoede, onzekerheid alom. Wij vroegen ons eind vorig jaar natuurlijk ook af wat 2023 ons, GroupMapping, gaat brengen. In de tweede week van januari kwamen wij, gewoontegetrouw, met het hele team een paar dagen bij elkaar. Om 2023 een scherper in beeld te krijgen en te bedenken wat we dit jaar allemaal gaan ondernemen – op weg naar onze ambitie.

Read more

Bruggen bouwen

Je vraagt het je vast wel eens af: hoe zorg je er voor, dat mensen met elkaar verbinden? Gaan samenwerken. Elkaar inhoudelijk vinden. Met de neuzen dezelfde kant op gaan lopen. Bruggen bouwen om grote afstanden te overbruggen. Het lijkt eenvoudig, tegelijkertijd is het ontastbaar.

Read more

In het zonnetje staat...

Een moeder, pianiste, sociaal psycholoog en Machiavellist pur sang… Ze is al ruim 5 jaar lang werkzaam bij GroupMapping en weet altijd (waar het haar gelieve) haar stempel te drukken en de mensen in beweging te krijgen, of juist niet. In de afgelopen jaren was ze tweemaal een aantal maanden ‘van het toneel’, en zoiets merk je. Met haar wijze ziel vormt ze de brug tussen de ‘oudjes’ en de jonkies’. Juist in deze tijden besef je hoe belangrijk de rol is die ze speelt, en dus hoe belangrijk het is om haar in het zonnetje te zetten.

Read more

Flipping the classroom! Flipping the campus!

Er moet wat gebeuren in het onderwijs, dat is zeker. Van totaal nieuwe concepten tot andere manieren van accreditatie – en alles wat daartussen zit. Vinden wij belangrijk! De transitie – of is het een transformatie? – van het onderwijs, daar gaat onze harten sneller van kloppen, al jaren.

Read more

Vol verwondering en trots!

Afgelopen week hadden we een Teamdag.

’s Ochtends zijn we gestart met gezamenlijk vooruitkijken naar ‘de projecten die komen gaan’ en wat we daar allemaal aan moeten doen om ze daadwerkelijk te laten starten. We hebben een paar diepe duiken gedaan in de thema’s die ons ter harte gaan, waaronder ontwikkelingen in de zorg en de energietransitie.

Read more

Wat 'het gewoon maar doen' kan brengen

De oplettende volger weet dat we de afgelopen tijd weer gegroeid zijn. Allerlei hele leuke, hele scherpe en hele geestdriftige mensen hebben zich bij ons aangesloten. Dat betekent ook dat we die nieuwe mensen een onderdompeling gunnen in onze filosofie en methodologie, onze drijfveren en overtuigingen.

Read more

Stel ons een vraag!