Call us Email us

Nieuwe partner bij GM: Tom Vuorinen!

We hebben uit onze eigen gelederen per 1 januari 2021 een nieuwe partner benoemd: Tom Vuorinen. Na zijn jarenlange ervaring vanuit Capgemini rondom verandering en samenwerking heeft Tom binnen GroupMapping de afgelopen vier jaar de aanpak rondom Change & Implementation verder geprofessionaliseerd en doen groeien. De expertise die hij heeft op het gebied van verandering en implementatie met name in de bouw- en infrasector, onderwijs en het zorgdomein zijn van enorme waarde binnen en buiten GroupMapping. Met zijn scherpe analytische geest, gevoeligheid voor de menskant en ongebreidelde passie voor leren is hij een meer dan waardevolle toevoeging aan de partnergroep!
 

Change & Implementation - wat is dat eigenlijk?


Overal waar mensen werken verandert er wel eens wat. De vraag is hoe zorg je ervoor, dat de verandering ook echt van de mensen zelf wordt en niet zomaar iets is, wat over je heen gestort wordt van bovenaf. Door mensen te betrekken en in een strak proces mee te laten denken over de impact van de verandering op hun dagelijkse werk, zorg je voor een hoge mate van betrokkenheid en daarmee ook voor een betere inbedding van de verandering. Ik vind het heel erg leuk om trajecten in te richten, waarin dit spel gespeeld wordt en mensen echt een bijdrage kunnen leveren: vanuit concrete ervaring kom je vaak tot verrassende en werkende oplossingen.

 

Heb je dat altijd al willen doen?

Ik ben opgeleid als socioloog en altijd geboeid geweest door menselijk gedrag in organisaties. Tegelijkertijd houd ik van complexiteit versimpelen met behulp van modellen - op die manier wordt inhoud behapbaar. Op dit moment heb ik de ideale combinatie gevonden: mensen verbinden rondom complexe inhoud, waarbij ik de modellen gebruik om de verandering richting te geven, te duiden of begrijpelijk te maken.

 

Wat zijn jouw uitdagingen voor het komende jaar?

Het komende jaar wordt spannend: thuiswerken, thuisonderwijs, thuisvoetbal kijken: we zijn veel thuis. De uitdaging is hoe je kunt blijven verbinden met je werk, met je collega's. Het afgelopen jaar heb ik gezien hoe je ook door het scherm heen kunt verbinden en echt een goed gesprek kunt voeren. Als je rekening houdt met de behoeftes van mensen, weet in welke context we ons bevinden en op een goede manier ontwerpt hoe je wilt samenwerken, dan is digitaal samenwerken echt super effectief. De energie erin houden, met elkaar focus blijven houden en ons richten op dat wat wel kan, is wat we samen kunnen doen om dit voor elkaar te krijgen. Ik heb daar enorm veel zin in.

Wil je meer weten over mij of over mijn werk: neem dan eens contact met me op!


 

Stel ons een vraag!