Call us Email us

Iris en Tom in gesprek met studenten

Voor de zomer zijn we twee keer het gesprek aangegaan met studenten over de kracht van samenwerken en hoe de omgeving ons gedrag beïnvloedt. Tom en Iris hebben het land doorkruist om zowel in Groningen als in Enschede aan de slag te gaan. Het waren twee verschillende bijeenkomsten, en beide inspirerend. Het gesprek aangaan met studenten geeft energie en is prikkelend voor onze kijk op de wereld.  

 

“Super leuk om zowel in Groningen als Enschede in verschillende contexten het gesprek aan te gaan over onze manier van werken en denken.” - Iris  van der Heijden

 

We nemen je graag mee terug naar beide bijeenkomsten. Op 24 mei waren we aanwezig als keynote spreker bij het SOG Lustrum in Groningen. Deelnemers met verschillende achtergronden en disciplines kwamen hier samen om het tiende lustrum van de SOG te vieren. Het Lustrum-evenement bleek de perfecte setting om inzichten en ideeën te delen met als overkoepelend thema “Shaping Your Future”. Als GroupMappping deelde wij ons perspectief op de kracht van samenwerking en groepsdynamiek. Hierbij gingen we dieper in op hoe studenten zelf in staat zijn om hun pad te creëren.  

  

Tom en Iris hebben daarnaast hun inzichten gedeeld over hoe de omgeving waar je je in bevindt (fysiek maar bijvoorbeeld ook binnen een organisatie) het gedrag beïnvloedt. Het concept “Smell of the Place” (van Sumantra Ghoshal, management expert en hoogleraar        -> interessante video) verwijst naar de unieke sfeer, cultuur en waarden die een organisatie vormen en beïnvloeden. ‘Smell of the Place’ gaat verder dan fysieke eigenschappen. Het omhelst ook de emotionele, sociale en culturele aspecten die van invloed zijn op hoe mensen een organisatie waarnemen. 

   

Een week later navigeerde Tom en Iris naar Enschede. Dit keer voor de studenten van het Saxion. Zij houden zich bezig met een module genaamd “van samenwerken naar samenwerking faciliteren”. Samen met de studenten hebben we onderzocht hoe je een samenwerkingsbox ontwikkelt, ontwerpt en in de praktijk brengt. Studenten kregen de taak om zelf een box te maken en waren erg geïnteresseerd om te leren hoe GroupMapping dit proces aanpakt.  

   

“De samenwerkingsboxen van GroupMapping zagen er erg professioneel uit. Ik wil de stijl meenemen in het ontwerpen van onze eigen toolbox!”  - student

 

De conclusie van het verhaal; in gesprek gaan met studenten is verfrissend! Het test de aannames die je, bewust of onbewust, meeneemt, biedt nieuwe perspectieven en het geeft energie. Daarnaast is het bevredigend om te proeven dat onze visie op samenwerken aanslaat bij de toekomstige werknemers! 

Stel ons een vraag!