Call us Email us

In het zonnetje staat…

Een vader, een man, een partner, een karateka, iemand die zo snel denkt dat z’n mond het af en toe niet bijhoudt! Hij is één van de grondleggers van GroupMapping, weet zelf niet precies meer wanneer het nu echt startte, maar weet wel dat dit is wat hij altijd al wilde. Een club met leuke mensen, die leuk werk doen, en leuke resultaten boeken. En daarin is hij één van de pilaren, waar ‘dingen’ op gebouwd worden en waar mensen zich aan kunnen vasthouden. En juist daarom zetten we hem in het zonnetje! 

 

Ja hoor, het is ‘m echt: Rob Ribbers! Hoe is het met Rob?   

Het is zoals altijd eigenlijk gewoon goed. Ik lijk af en toe wel een magneet voor ‘uitdagingen’, ook de minder leuke, maar steeds komt het dan toch uiteindelijk gewoon goed. De ene keer duurt het alleen wat langer dan de andere. 

 

Rob, jij bent altijd zo druk als een baasje, wat heeft jou de afgelopen weken bezig gehouden in het werk? 

Nou, dat was nogal wat! Ik ben met zoveel verschillende dingen tegelijk bezig: strategische gesprekken met klanten, met onze eigen strategische plannen over hoe wij als GroupMapping verder gaan groeien, een-op-een gesprekken met allerlei hele leuke en interessante mensen waar ik helaas niets over kan vertellen – en vooral ook veel met veel verschillende organisaties bezig geweest. En samen met ons team hard aan het werk om GM verder te ontwikkelen. Dat, dan. Dat is ook zo’n beetje een standaard week – veel verschillende dingen, veel schakelen, veel plezier.  

 

Zijn er dan ook wel eens momenten dat het even tegenzit, dat je weer even vrolijk wil worden, of misschien juist rustig? En wat doe je dan? 

Ik ben over het algemeen al van mezelf behoorlijk vrolijk! Ik word ook steeds vrolijk van de mensen om me heen. Waar ik mee samenwerk, maar ook die ik op gezette en ongezette momenten overal en nergens tegenkom. Ik sta namelijk nooit echt uit, mijn enthousiasme over de club en wat wij doen schiet altijd overal tussendoor. In elk gesprek, wel.  

Oh ja, en van sporten word ik vrolijk. En eruit met mijn vrouw en kids – korte lange weekendjes, vooral de vakanties. Dan kom ik echt helemaal vol opgeladen weer terug. En we zijn natuurlijk nu bezig met ons nieuwe huis, waar ik af en toe minder vrolijk van word…van de vertragingen bedoel ik dan, van de clubs die dan van alles beloofd hebben en het niet doen. Daar kan ik niet zo goed tegen.  

 

Veel mensen weten dat je helemaal wild bent van je kids, wat is het belangrijkste dat jij tot nu toe van hen hebt geleerd? 

Ach man, ik leer zo veel van ze…misschien is wel het belangrijkste om nooit te stoppen met vragen stellen, en vooral nooit te stoppen met verwonderen. Jezelf daar ook de tijd voor gunnen. En dankbaarheid. Voor dat ik ze mag meemaken, met hen mag meegroeien. Ik maak zulke prachtige dingen mee met ze, van hoe ze omgaan met stress, discipline weten op te brengen voor bijvoorbeeld de sport die hen helemaal heeft betoverd, hoe ze dingen voelen die ze eigenlijk nog niet weten – maar dus echt wel voelen! – hoe makkelijk ze met andere mensen omgaan.  

 

Ze zijn vaak ook een spiegel van papa en/of mama; wat zie jij daar dan in? 

In de spiegel? Heel veel energie! En eigenwijsheid. Veel te veel misschien zelfs. Maar stiekem ook wel dingen waar ik zelf een beetje trots op ben…maar nooit hardop zal zeggen. 

 

Nou heb ik me laten vertellen dat jij een aantal verborgen hobbies hebt. Welke zijn dat en hoe zijn die ontstaan? 

M’n grootste hobby is niet verborgen, dat is GroupMapping. Maar verder hou ik heel veel van skiën, zeilen en sporten in het algemeen. Dat zorgt voor balans. Als m’n kop vol zit, ga ik hardlopen. Als ik voel dat er iets vast zit, ga ik fitnessen. Het helpt me dus echt mentaal gezond te blijven – en fysiek natuurlijk ook. Ik doe het dan ook het liefst zoveel mogelijk.  

 

Zeg, en jij staat ook bekend om je verborgen DJ skills; welke muziek schalt er bij je thuis uit de boxen? 

Mijn muzikale voorkeur ligt heel erg aan het moment en de plek. Als ik bijvoorbeeld op zondagochtend net thuis ben van hardlopen…dan heb ik geen bepaalde muziek die ik altijd opzet. Dus dat is een niet al te best voorbeeld! Maar wat ik eigenlijk bedoel is dat het heel erg afhankelijk van mijn stemming. Ik hou van klassiek, ik hou van hardrock, techno, pop, en alles daaromheen. 

 

Waar kijk jij dit jaar naar uit en waar niet naar? 

Ik kijk heel erg uit naar onze volgende groeistappen, bij GroupMapping. Het is leuk spannend; we hebben zoveel voor elkaar gekregen al, de afgelopen jaren, maar er is natuurlijk ook zoveel nog te doen…maar het fijne is dat het hele team dit oppakt en daar vol aan meewerkt. En tegelijkertijd ook nog hele toffe projecten doen, hè, da’s toch helemaal te gek? O, en ik kijk natuurlijk ook heel erg uit naar de verhuizing naar ons nieuwe huis, als we eindelijk weten wanneer dat kan gaan gebeuren. Wat allemaal best nog spannend is!  

 

En heb je nog laatste tips voor mensen die dit lezen? 

Man, wat een vragen stel je! En nou vraag je een quote, of een tip? Ik heb er wel duizend…maar die zijn allemaal zo cheesy… altijd blijven lachen? Oh nee, dat is Bassie. Zoek de balans? Ook waar…maar ach, natuurlijk: blijf bezig met leuke mensen, om leuke dingen te doen en leuke resultaten te boeken! 

In het zonnetje staat...

Een moeder, pianiste, sociaal psycholoog en Machiavellist pur sang… Ze is al ruim 5 jaar lang werkzaam bij GroupMapping en weet altijd (waar het haar gelieve) haar stempel te drukken en de mensen in beweging te krijgen, of juist niet. In de afgelopen jaren was ze tweemaal een aantal maanden ‘van het toneel’, en zoiets merk je. Met haar wijze ziel vormt ze de brug tussen de ‘oudjes’ en de jonkies’. Juist in deze tijden besef je hoe belangrijk de rol is die ze speelt, en dus hoe belangrijk het is om haar in het zonnetje te zetten.

 

Jawel, we zijn in gesprek met Simone Bouwmeester. ‘Siem’, waar ben je de afgelopen maanden geweest?

“De afgelopen maanden stonden in het teken van het ‘maken’ van een kind, en dat is gelukt! Afgelopen september is Pip ons komen vergezellen op de wereld, en daarmee heeft Okke een zusje gekregen. Sindsdien heeft het leven in het teken gestaan van het verzorgen van Pip, maar omdat Pip zo’n relaxte baby is hebben we ook de tijd gevonden om het huis (voornamelijk de zolder) verder af te maken. Je zou wel kunnen stellen dat het huis (letterlijk en figuurlijk) helemaal af is! Sinds januari ben ik weer aan het werk en dat is maar wat fijn.”

Deze tijd zat dus vol veranderingen. Heb je iets geleerd in deze tijd?

“Ik maakte me eerst wat zorgen over de oudste. Zou hij niet jaloers worden? En wel lief doen voor Pip? Gelukkig gaat dat allemaal goed en is het ontzettend fijn om te zien hoe Okke op zijn nieuwe zusje reageert. Hij wil erg graag helpen met flesjes, speentjes en naar bed brengen. Ondanks dat het maken van een flesje melk niet per sé sneller gaat, leert hij er heel veel van en krijgt hij ook een stukje verantwoordelijkheid in ons gezin. En daar wordt hij ontzettend blij van en dat maakt mij dan weer een hele trotse moeder! Nu Pip ook naar de kinderopvang gaat, zie ik dat het haar ook meer rust en ontspanning geeft als haar broertje zo nu en dan komt knuffelen. Een win-win situatie zou ik zeggen!

 Daarnaast is eens te meer het besef gekomen hoe blij ik ben met de balans tussen het leuke werk dat ik doe en het warme nest thuis. De kinderen zorgen ervoor dat wanneer je thuiskomt van een drukke dag op werk, je alles een beetje vergeet zodra je die lach (of vieze luier) ziet.”

 Met kinderen en werk heb je genoeg te doen. Waar word je verder vrolijk of rustig van?

“Sinds kort ben ik weer begonnen met piano spelen, na een periode van 15 jaar bijna geen piano aangeraakt te hebben. Dat is heerlijk en geeft ontspanning, want het vergt complete focus op de muziek. 

Verder kun je wel stellen dat ik gelukkig word van alles waarbij water betrokken is. Wintersport is iets waar ik elk jaar weer naar uit kijk en vrolijk van wordt. Met GroupMapping zijn we in 2020 voor het laatst op winstersport geweest, nét voor de Covid-periode. Dit jaar zit ’t er denk ik niet meer in voor GroupMapping. Dus mijn doel is om voor volgend jaar de allertofste wintersportreis te gaan organiseren voor ons!

Daarnaast vind ik het heerlijk om in de tuin te wroeten of naar het bos te gaan om lekker te spelen met de kids. Ook op/onder/in het water ben ik in mijn element met zeilen en duiken als voornaamste activiteiten, maar ook een sauna is een plek waar ik graag tot rust kom. Daarnaast is het mijn ultieme droom om water in wijn te kunnen veranderen, want een gezellig wijntje drinken sla ik zeker niet af!"

Je kunt je vast bedenken wat het sterrenbeeld is van Simone… Juist ja, een steenbok. Tijdens en naast alle activiteiten door, wat is muziek die bij jullie thuis te horen is?

"Eigenlijk zijn er verschillende soorten muziek waar ik van kan genieten en die thuis opstaan. Zo dansen we met z’n allen rondjes om het kookeiland wanneer ‘3J’s – Mensen’ opstaat. Denk ik aan een autorit terug naar huis na een pittige meerdaagse sessie dan zorgt ‘Queen’ ervoor dat ik wakker blijf door keihard mee te zingen.

En laatst heb ik in een nostalgische bui, ik ‘Robbie Williams’ en ‘Acda en de Munnik’ weer helemaal herontdekt. Door het piano spelen luister ik regelmatig naar ‘Einaudi’ of andere moderne pianoklassiekers. Je zou wel kunnen zeggen dat het een flinke mengelmoes is."

En voor de mensen die je nog niet (zo goed) kennen, welk nummer omschrijft jou?

 "Als je mij zou vragen welk nummer mij het best omschrijft dan is dat ‘Shotgun van George Ezra’. Deze kwam laatste weer in een favorietenlijstje voorbij en ik word hier zo ontzettend vrolijk van. Het doet me denken aan zomervakantie, reizen en nieuwe plekken ontdekken en ik moet zeggen dat ik daar met dit koude, natte weer echt weer heel veel zin in heb!"

Goed Simone, we zijn enorm blij dat je een Pip rijker terug aan het werk bent, je aanwezigheid is direct te bespeuren. Heb je verder nog iets wat je wilt delen?

"Na een aantal maanden waarin gesprekken over luiers, babyvoeding en ‘goo goo ga ga’ de boventoon voerde, heb ik heel veel zin om gesprekken te voeren over strategie, change of leiderschap. Wil je verder kletsen, stuur mij gerust een berichtje!"

 

PS: gaan we echt niet op wintersport?

Stel ons een vraag!