Call us Email us

In gesprek met... Daphne Gerritsen

Als Paul Jambers dit stuk zou schrijven, dan zou hij waarschijnlijk, met Vlaams accent, beginnen met: “Overdag is zij consultant, ’s avonds ontpopt zij zich als Bootcamp Juf en omgeeft zij zich met sporthelden, die ze in de buitenlucht tot bewegen aanzet.” Als je aan Daphne vraagt wat de overeenkomst is tussen Bootcamp Juf en haar werk als Consultant, dan is het antwoord eenvoudig: “Het gaat om mensen en het neerzetten van een proces. Door mensen in beweging te zetten, ontstaat energie en daarmee realiseer ik impact.”

Daphne Gerritsen, die opgeleid is als Criminoloog, vindt het interessant om te kijken wat mensen drijft. In haar opleiding leerde ze vanuit psychologisch, sociologisch en juridisch perspectief naar vraagstukken te kijken. “In de tijd dat ik studeerde veranderde heel veel. Mondiaal kregen we te maken met terroristische aanslagen. Ik begon me af te vragen hoe het kwam, dat mensen snel overgaan tot geweld. De opkomst van het internet zorgde voor andere vormen van criminaliteit.”

Tijdens haar studie ging Daphne in Amsterdam wonen, daar was het een stuk dynamischer dan in de kop van Noord-Holland, waar ze vandaan komt.

“In de buurt waar ik in Amsterdam woonde, merkte ik verharding, terwijl in Nederland de kansen voor het oprapen liggen. Hoe komt het, dat mensen bepaalde keuzes maken? Wat drijft mensen?”

“In het Veiligheidsdomein, waar veel van mijn studiegenoten zijn gaan werken, zie je dat vraagstukken te maken hebben met veel betrokkenen, die samen moeten werken om problemen op te lossen. Dit vraagt om een proces of een aanpak om meerdere partijen bij elkaar te brengen.”

“Dit kun je doen als beleidsmedewerker: alleen ik merkte dat dat niet bij mij paste. Ik kreeg het gevoel, dat je dan vooral statisch beleidsvoorstellen zat te tikken. Ik wil met mensen aan de slag: beweging, energie en impact. Dat zou wel eens met mijn West Friese roots te maken kunnen hebben.”

“In de opdrachten die ik doe, ben ik op mijn best als er een beetje druk op zit. Ik richt me op het proces en de mensen. Door nieuwsgierig te blijven naar wat mensen drijft, door goed te kijken naar de energie in een groep, kan ik impact maken. Dat is soms best hard werken, maar dat hoort er ook een beetje bij.”

Stel ons een vraag!