Call us Email us

Flipping the classroom! Flipping the campus!

Er moet wat gebeuren in het onderwijs, dat is zeker. Van totaal nieuwe concepten tot andere manieren van accreditatie – en alles wat daartussen zit. Vinden wij belangrijk! De transitie – of is het een transformatie? – van het onderwijs, daar gaat onze harten sneller van kloppen, al jaren.

Al voor corona gaven wij al colleges en begeleidden we werkgroepen aan HBO en universitaire studenten. Met name onze methodologie en de modellen die wij gebruiken om samenwerking te ontwerpen en te faciliteren hebben we met veel verve verteld, verbeeld en laten beleven. Daarbij waren we continu bezig om de studenten praktische handvaten te geven over hoe slimmer, beter, sneller en ook leuker samen te werken. Toen het weer mocht zijn we ook weer ‘voor de klas’ gaan staan en hebben we studenten van de Vrije Universiteit Amsterdam, de UVA, de HvA, Saxion Hogeschool, InHolland en Leiden University College aan de hand genomen – in 25 verschillende colleges tot nu toe.  
 

We zijn onlangs ook een samenwerking met de Vrije Universiteit aangegaan rondom het meer betrekken van het bedrijfsleven bij hun studies – als strategisch partner, in een ontwerpende en adviserende én we gaan natuurlijk gewoon met colleges en werkgroepen. 
 

In deze transitie gaat het over complexe veranderingen, waar alles en iedereen met al hun kennis en ervaring bij nodig zijn. En laten wij daar nou wat van af weten, van het bij elkaar brengen van alles en iedereen. Om hen allemaal beter te helpen samen te werken, vanuit doordacht ontworpen processen met veel creativiteit in vorm en inhoud. Naast het ‘infiltreren’ van het onderwijs in colleges en werkgroepen werken we verwoed aan het betrekken van alle belanghebbenden. Om ozne bijdrage te kunnen leveren aan deze voor Nederland zo belangrijke transitie – en het ook daadwerkelijk te laten gebeuren.  
 

Wil je nog meer weten over wat GroupMapping doet binnen het onderwijs of heb je zelf een vraag hierover? Neem dan contact op met Tom.  

Stel ons een vraag!