Call us Email us

Face to Face? Virtueel? of toch Hybride?

Ben jij team;

"Ik ben er echt weer aan toe om met m'n collega's in een zaaltje te zitten voor een vergadering"

of eerder;

"Nee joh, laat mij maar lekker door zoom-en".

of ..

.. zit je er precies tussenin?

 

Face to Face? Virtueel? of toch Hybride?

 

Je hebt vast en zeker een voorkeur voor een van deze drie manieren, en bovenal is de kans groot dat ook jij deze vormen van meetings afwisselt. 

Of je de doelstelling van de meeting haalt is niet per se afhankelijk van de vorm waarin die gehouden wordt. Dat speelt een kleine rol. Of je nu fysiek met elkaar in een ruimte zit, of in een virtuele meeting (camera aan!) in de meeste gevallen zal het jullie lukken je doelen te halen, zolang jullie je houden aan de 3 V's en de 4 Pilaren. 

 

De 3 V's: Voorbereiden, voorbereiden, voorbereiden

De 4 pilaren: Mens, Inhoud, Proces, Ruimte.

Stel een concrete, afgebakende doelstelling en je kunt vol goede moed aan de slag. 
 

Tijdens het ontwerp kun je vervolgens bepalen op welke manier je een event verder gaat vormgeven. Is duurzaamheid een belangrijk thema? Dan kan het slim zijn om te kiezen voor een virtueel event. Is de beleving belangrijk? Dan is een face to face meeting handiger dan een hybride vorm (je hoeft maar op 1 locatie een ervaring neer te zetten). Is de interactie tussen mensen belangrijk, dan is face to face handiger en zou je in een virtuele omgeving meer moeten organiseren. Op dit moment speelt veiligheid ook een grote rol voor het organiseren van een meeting. Een face to face meeting kan in een kleinere ruimte een gevoel van onveiligheid geven. Door te kiezen voor een virtuele meeting kun je dit wegnemen. 


Belangrijk om je te realiseren is, dat het niet veel verschil maakt welke manier van samenwerken je kiest, zolang je bewust kiest.

Klik op het plaatje om de scores per meeting te bekijken

 

 

 

Stel ons een vraag!