Call us Email us

Een briljant idee

Heb je dat ook weleens meegemaakt? Een ‘team’ waar toevallig mensen van twee verschillende bedrijven tot een briljant idee komen. Briljant in z’n eenvoud, in de ‘minimale invasiviteit’ (minimaal binnendringen), in de toepassing, in waar het eigenaarschap zou komen te liggen.

We kunnen er nog niet te gek veel over kwijt, maar laten we zeggen dat het een onderwerp was wat ervoor zorgt dat het bedrijf in kwestie te veel geld niet effectief inzet. Mooie vaag-plastische omschrijving, toch? Afijn, een groot deel (zo niet helemaal) van de oplossing – zoals vaak in dit soort gevallen – ligt in het veranderen van de manier van denken en doen van de betrokkenen. De betrokkenen hebben (of zijn?) allemaal druk, en eigenlijk vooral druk met het voorkomen van voornoemd probleem. Extra tijd besteden aan het veranderen van denken en doen om vervolgens tot de oplossing te komen is er daardoor bijna niet.

Dus we bedachten anders gebruik te gaan maken van de tijd die ze er al wél aan besteden – of al geplande tijd die we ervoor zouden kunnen kapen. En zo ontwikkelden we een proces, met duidelijke beschrijving, hulpmiddelen, formats en templates, en spulletjes, waar ze zowel in digitale als in fysieke bijeenkomsten aan de slag konden gaan. In korte klappen, van ongeveer 30 minuten elk. De klappen (de modules) volgen elkaar op, er zit duidelijke logica in. Ze zijn zo ontworpen dat er gaandeweg steeds meer inzicht en overtuiging ontstaat – op basis van voorbeelden uit hun eigen praktijk. De teams worden gestimuleerd om dit vooral over de tijd uit te smeren – hoe vaker ze het er kort met grote intentie en aandacht over hebben, hoe groter de kans van daadwerkelijk veranderen van het denken en doen, hoe groter de impact. Oh, en vergeten we het nog bijna: ze konden het allemaal zelf doen – geen “dure consultants nodig voor dure workshops”...

Op een later moment hopen we hier meer over te mogen delen – met een paar echte voorbeelden waardoor het gaat leven – maar schroom niet ons een berichtje te sturen als je er meer over wilt weten!

Stel ons een vraag!