Call us Email us

Durf jij buiten de gebaande paden van online meetings te gaan?

Niet iedereen is even vocaal in een vergadering. Regelmatig zijn het de ‘usual suspects’ die je hoort. Zonde, want verschillende geluiden verrijken je meeting. In dit blog lees je hoe dit te ondervangen en vind je andere aanraders voor een effectieve (online) meeting.

 

Er is natuurlijk al heel veel geschreven en verteld over het ‘nieuwe’ virtuele werken in teams. De basis tips kent iedereen. Maar hoe zorg je ervoor dat het werken in virtuele teams nog effectiever en bovenal leuker wordt! Hierbij onze 4 concrete tips. Let’s go.

 1. Zet inspirerende sprekers en experts in 
  De wereld is letterlijk 3 muisklikken bij je vandaan. Maak daar gebruik van. Haak virtueel een expert of spreker van de andere kant van de wereld aan bij jouw meeting. Inspiratie van buiten geeft altijd energie en is nu makkelijker dan ooit.
   
 2. Wissel tussen het gesproken en geschreven woord
  Niet iedereen is even vocaal in een vergadering. Regelmatig zijn het de ‘usual suspects’ die je hoort. Zonde, want verschillende geluiden verrijken je meeting. Virtueel kun je dit makkelijk oplossen door soms input per chat te vragen. Zo krijgt iedereen de kans om zijn inbreng te geven.
   
 3. Ga buiten de gebaande paden 
  Door virtueel te werken, ben je minder gebonden aan tijd en plaats. Mede daardoor kun je sneller afdeling- of organisatie overstijgend gaan werken. Sluit een keer aan bij een meeting van een andere afdeling om kennis te delen en informatie op te halen. Of helemaal gaaf; overleg met een klant/ oud-collega of vriend om aan te sluiten bij een meeting van een andere (partner) organisatie. 
   
 4. Gebruik de mogelijkheid om kennis vast te leggen
  Veel online tools ondersteunen het vastleggen van kennis. Denk aan een weblog voor het verzamelen van ervaringen, een wiki voor het gezamenlijk uitwerken van ideeën en een forum waarin je als teamlid expliciet uitgenodigd wordt je eigen beelden en meningen te formuleren. Maak gebruik van die mogelijkheden om extra kennis vast te leggen en uiteindelijk te oogsten!

 

Stel ons een vraag!