Call us Email us

Digitale sessies: de 5 succesfactoren

Voor een opdrachtgever ontwierpen en faciliteerden wij een online sessie van 7 uur voor een groep van 25 mensen, en kregen na afloop unaniem te horen dat de dag was omgevlogen en iedereen nog vol energie zat. Bijzonder? En waarom zo lang?

Digitale sessies: de 5 succesfactoren

 

We adviseren normaal gesproken namelijk om online meetings kort te houden. Maar in dit geval konden we de (voor een fysieke bijeenkomst ontworpen) sessie niet opknippen in meerdere korte momenten. De doelstellingen waren namelijk allemaal urgent en even belangrijk, waardoor het uitstellen van bepaalde onderdelen geen optie was. Dus besloten we samen met onze opdrachtgever onze schouders eronder te zetten. En met succes!

 

De succesfactoren?

 1. De groep werkte al langer als team samen, en kende elkaar goed;
 2. De doelstellingen waren concreet en operationeel: we gingen daadwerkelijk dingen maken en opleveren;
 3. De digitale omgeving (in Zoom & op Miro) ondersteunde het proces en de doelstellingen:
  • De voortgang was voor iedereen duidelijk zichtbaar. Dat motiveert!
  • De omgeving was goed gestructureerd, voor opdrachten stonden duidelijke templates klaar & alle deelnemers konden vooraf oefenen met Miro. Dit zorgt voor een continue focus op de inhoud, en voorkomt frustratie over de techniek!
  • Gedurende dag werden er leuke onderdelen toegevoegd aan de omgeving: cartoons, filmpjes waar in de pauze over was gepraat of foto’s van de lunchwandeling. Want samen lol hebben is ook belangrijk!  
 4. Een cartoonist, GertJan Kleijne, legde de gesprekken van de groep live, visueel vast;
 5. Er was genoeg afwisseling tussen plenaire gesprekken, individuele- of groepsopdrachten en rustmomenten waarop we deelnemers stimuleerde om te bewegen en even naar buiten te gaan.

 

Inmiddels zijn we een paar weken verder en hebben we deze aanpak ook toegepast tijdens sessies voor andere opdrachtgevers. Daarover komende weken meer. Maar we kunnen alvast verklappen: het werkt ontzettend goed! Wil je er meer over weten of heb je hulp nodig? Stuur ons dan een berichtje en wij denken graag met je mee!

Stel ons een vraag!