Call us Email us

Cool stuff

In het zonnetje staat…

Een vader, een man, een partner, een karateka, iemand die zo snel denkt dat z’n mond het af en toe niet bijhoudt! Hij is één van de grondleggers van GroupMapping, weet zelf niet precies meer wanneer het nu echt startte, maar weet wel dat dit is wat hij altijd al wilde. Een club met leuke mensen, die leuk werk doen, en leuke resultaten boeken. En daarin is hij één van de pilaren, waar ‘dingen’ op gebouwd worden en waar mensen zich aan kunnen vasthouden. En juist daarom zetten we hem in het zonnetje! 

Read more

Inspiratie: Adam Kahane over faciliteren

Elke zes weken zijn wij met het hele team een dag lang bij elkaar. We werken met iets vergelijkbaars als ‘sprints’ om ons systeem verder te ontwikkelen (systeem als in “Het geheel dat GroupMapping is”). Na een paar koppen koffie, goed inchecken met elkaar en al veel gelach vullen we de dag met het delen van wat we de afgelopen zes weken voor elkaar hebben gekregen, welke opdrachten er aankomen en inspireren we elkaar op het vak (en eindigen we met een borrel). En over de afgelopen inspiratie willen we graag wat met jullie delen! 

Read more

Generalisten of specialisten?

Wij krijgen nog wel eens de vraag: “Zijn jullie nou generalisten of specialisten?” Daar lopen wij ook wel eens op vast. Want echte specialisten zijn we alleen op 'samenwerken', niet op inhoudelijke thema's, maar daarmee zijn we ook niet per se generalisten, want we weten echt wel wat... We zijn inderdaad geen inhoudelijke 'Supply Chain Consultants', of 'Financial Market Consultants' - niet de specialisten op een vakgebied, markt of industrie. Doordat we bij zoveel verschillende organisaties rondlopen en zo graag al die inzichten met elkaar delen, zien we wel heel veel patronen. Over vakgebieden, markten en industrieën heen, dus, vooral!

Read more

Welkom Milou!

"Ha allemaal, ik ben Milou Baekers en begin op 1 maart bij GroupMapping. Een nieuwe start waar ik na ruim een jaar eilandleven op Curaçao en een geweldige reis door Zuid-Amerika erg veel zin in heb! De afgelopen jaren hebben duidelijk gemaakt dat voor mij één ding het allerbelangrijkst is: verbinding."

Read more

Hallo Judith!

"Hi, ik ben Judith Grob en vanaf 1 maart start ik met veel plezier bij GroupMapping. Na het waarmaken van een lang gekoesterde droom in 2022, het maken van een wereldreis, heb ik enorm veel energie om nog meer persoonlijke en professionele dromen te gaan realiseren de komende tijd. Een nieuwe ontdekkingsreis om mensen te leren kennen, ervaringen op te doen en dingen te leren die voor mij van groot belang zijn om veranderingen teweeg te brengen."

Read more

Maak kennis met Iris!

"Hi ik ben Iris en sinds begin dit jaar met heel veel plezier gestart bij GroupMapping. Na een jaar als zzp’er actief te zijn geweest bij GM en bij verschillende mooie sessies te hebben meegedraaid ben ik nu officieel in dienst. Ik vind het heel gaaf om van het begin tot einde in een project betrokken te zijn, om zo samen te ontdekken wat we kunnen veranderen, hoe er beter samengewerkt kan worden en als team de doelen te halen."

Read more

Strategie anno 2023

Strategie stamt af van het woord strategos (‘militair leider’), wat te herleiden is naar de woorden stratos (‘leger’) en agos (‘leiden’). Rond 500 voor Christus is er in geschriften al gerefereerd aan het begrip strategie, waarbij het doel was om de vijand een stap voor te zijn en daarmee de oorlog te winnen. Met de geschiedenis van het begrip strategie in ons achterhoofd, kunnen we de vertaling maken naar de uitdaging waar organisatie vandaag de dag voor staan. Een definitie van strategie is ‘de bekwaamheid om met behulp van de ter beschikking staande middelen een gesteld doel te bereiken’.

Read more

Een briljant idee

Heb je dat ook weleens meegemaakt? Een ‘team’ waar toevallig mensen van twee verschillende bedrijven tot een briljant idee komen. Briljant in z’n eenvoud, in de ‘minimale invasiviteit’ (minimaal binnendringen), in de toepassing, in waar het eigenaarschap zou komen te liggen.

Read more

Stel ons een vraag!