Call us Email us

Cool stuff

Iris en Tom in gesprek met studenten

Voor de zomer zijn we twee keer het gesprek aangegaan met studenten over de kracht van samenwerken en hoe de omgeving ons gedrag beïnvloedt. Tom en Iris hebben het land doorkruist om zowel in Groningen als in Enschede aan de slag te gaan. Het waren twee verschillende bijeenkomsten, en beide inspirerend. Het gesprek aangaan met studenten geeft energie en is prikkelend voor onze kijk op de wereld.  

Read more

The Transition Manager’s Creed

Matt en Gail Taylor zijn de geestelijke vader en moeder van een heel groot deel van de filosofie en manier van werken van GroupMapping. Ze waren er al vroeg bij; inmiddels dik 50 jaar geleden zagen zij het tijdperk van transitie al aankomen en hebben zich daar vervolgens op gestort. Inmiddels kunnen we het allemaal niet meer ontkennen: we zitten er middenin – zowel op macro- als op microniveau. 

Read more

Onboarden - hoe wij dat doen

De laatste weken hebben we weer een aantal hele leuke, slimme, creatieve en prettige nieuwe mensen in ons team mogen verwelkomen. De trouwe lezers van de GM Connects hebben meer over hen gelezen. Nou is het niet alleen voor hen leuk en spannend om bij GroupMapping aan de slag te gaan, dat is het ook voor GroupMapping zelf! Onze filosofie en methodologie is gebaseerd op heel veel verschillende methodes, technieken, aanpakken, structuren en wetenschappelijke onderbouwingen. Dat is niet iets wat één, twee, drie aan te leren is. 

Read more

Met dit keer in het zonnetje...

Een vrouw, een meisje, een duursporter, een levensgenieter... "Nee, daar word ik helemaal ongemakkelijk van! Dit is niet mijn allerbeste week tot nu toe, het leven is vorige week weer even in perspectief gezet voor me. Dat houdt me wel heel erg bezig, maar het werk helpt."

En juist daarom zetten we haar in het zonnetje. Een gesprek waarin de spiegel aan bod komt, maar ook het bakken van brood. Tel daarbij op de nut en noodzaak van duursporten. Een mooi en openhartig verhaal. Benieuwd?

Read more

De 'groene' valuta

Het Akkoord van Parijs heeft 55 landen verenigd om de gemiddelde mondiale temperatuurstijging onder de 2 graden te houden. Een aantal regelgevingen zijn daarom opgesteld, waarbij de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) en de EU Taxonomy vanaf 2024 invloed hebben op het bedrijfsleven in Nederland (en de rest van de EU). Organisaties die momenteel onder de non-financial reporting directive (NFRD) vallen, zijn vanaf volgend jaar verplicht in hun rapportage de sociale en ecologische impact te integreren. Een uitdaging van jewelste!

Read more

Terug de schoolbanken in!

We mochten weer de studiebanken in! En wat was het leuk. Voor de studenten van de opleiding Work & Organizational Psychology aan de Universiteit van Amsterdam mochten Marina en Sven (ondersteund door Emma in de voorbereiding) meer vertellen over GroupMapping, onze methodologie en hoe het is om als consultant te werken. Daarbij hadden de studenten in teamverband een door ons geschreven casus uitgewerkt waarin ze naast theorie ook de praktijk combineerden. 

Read more

In het zonnetje staat…

Een vader, een man, een partner, een karateka, iemand die zo snel denkt dat z’n mond het af en toe niet bijhoudt! Hij is één van de grondleggers van GroupMapping, weet zelf niet precies meer wanneer het nu echt startte, maar weet wel dat dit is wat hij altijd al wilde. Een club met leuke mensen, die leuk werk doen, en leuke resultaten boeken. En daarin is hij één van de pilaren, waar ‘dingen’ op gebouwd worden en waar mensen zich aan kunnen vasthouden. En juist daarom zetten we hem in het zonnetje! 

Read more

Inspiratie: Adam Kahane over faciliteren

Elke zes weken zijn wij met het hele team een dag lang bij elkaar. We werken met iets vergelijkbaars als ‘sprints’ om ons systeem verder te ontwikkelen (systeem als in “Het geheel dat GroupMapping is”). Na een paar koppen koffie, goed inchecken met elkaar en al veel gelach vullen we de dag met het delen van wat we de afgelopen zes weken voor elkaar hebben gekregen, welke opdrachten er aankomen en inspireren we elkaar op het vak (en eindigen we met een borrel). En over de afgelopen inspiratie willen we graag wat met jullie delen! 

Read more

Stel ons een vraag!