Call us Email us

Versnelde uitvoering van strategie

 

De Uitdaging


Het globale Arcadis-strategisch kader werd uitgerold over Nederland en hiermee werd Arcadis NL geconfronteerd met een aantal uitdagingen. Deze hadden te maken met het betrekken van hun mensen en het zorgen voor een versnelde uitvoering van de strategie. 

Arcadis is en wordt altijd sterk beïnvloed door zowel wereldwijde als lokale trends. De focusmarkten - Water, Milieu, Infrastructuur en Gebouwen - zijn nog nooit zo vluchtig en onvoorspelbaar geweest. De noodzaak om alle Arcadians in Nederland opnieuw te verbinden rond het gemeenschappelijke doel en een diep begrip van de strategische richting is essentieel.

 

Hoe hebben wij geholpen?


Gebaseerd op onze Collaboration by Design-filosofie, heeft een team van gepassioneerde stakeholders van Arcadis en onze samenwerkingsarchitecten een proces ontworpen dat meerdere maanden omvatte. Dit proces begon met het creëren van bewustzijn, bereik en richting en het delen en erkennen van de rol en verantwoordelijkheid van elke stakeholder.

In dit ontwerpproces identificeerden we de noodzaak van een snelle ontwikkeling van het strategische frame op het juiste detailniveau om in de uitvoering te stappen. De basislijn voor de strategie werd getest en kreeg een eerste detail in een conferentie voor 150 personen.

In de vier weken na de conferentie, kwam de strategie op een gedetailleerder niveau tot stand en ontwikkelde zich vervolgens in de richting van een 80% -versie om met de raad van bestuur te bespreken.

Dit team stapte met veel energie de kerstvakantie in, enkele fronsen en een gevoel van urgentie. Begin januari zijn we begonnen met het ontwikkelen van 'the Box' voor de teamleiders om op een creatieve en inclusieve manier met hun mensen in contact te komen over de strategie.
 

Op basis van onze Collaboration by Design-filosofie ontwierp een team van gepassioneerde grote belanghebbenden van Arcadis en onze samenwerkingsarchitecten een proces dat meerdere maanden besloeg. Dit proces begon met het creëren van bewustzijn, reikwijdte en richting en het delen en erkennen van de rol en verantwoordelijkheid van elke belanghebbende.

In dit ontwerpproces hebben we de noodzaak geïdentificeerd van een snelle ontwikkeling van het strategisch kader op het juiste detailniveau om tot uitvoering te komen. De baseline voor de strategie werd getest en voor het eerst uitgewerkt in een conferentie van 150 personen. In de vier weken na de conferentie werd de strategie op een meer gedetailleerd niveau gestalte gegeven en daarna ontwikkeld tot een 80% -versie om te bespreken met de Raad van Bestuur.


Het team stapte de kerstvakantie in met veel energie en een gevoel van urgentie. Begin januari zijn we begonnen met het ontwikkelen van ‘the Box’ voor de teamleiders om op een creatieve en inclusieve manier met hun mensen rond de strategie te communiceren.

 

De uitkomst

Het samenwerkingsproces resulteerde in volledig eigenaarschap van teamleiders, business line managers, oude meesters en jonge experts. Diepgaand begrip creëren van de uitdagingen, tastbare plannen voor uitvoering, inzicht in benodigde gedragsveranderingen en de drive om samen de gestelde doelen te bereiken.

 

Over Arcadis

Arcadis is het toonaangevende wereldwijde ontwerp- en adviesbureau voor natuurlijke en gebouwde activa. Toepassing van diepgaande marktsectorinzichten en collectieve ontwerp-, advies-, engineering-, project- en managementdiensten. Arcadis heeft 27.000 medewerkers, is actief in meer dan 70 landen en genereert € 3,3 miljard aan inkomsten. Arcadis - Verbetering van de kwaliteit van leven.

 

 


 

“Het voelt alsof we op weg zijn om de Mission Impossible te bereiken: de strategie bepalen en de uitvoering starten in slechts twee maanden. We hebben een boeiend verhaal gecreëerd dat echt ons verhaal is, hebben al bijna honderd ambassadeurs en zorgden voor een golf van enthousiasme!"

Background image case Versnelde uitvoering van strategie

Stel ons een vraag!