Call us Email us

Excellente Warme Professionele Betaalbare Zorg bij Nieuw Unicum

 

Over

Nieuw Unicum is een zorginstelling gespecialiseerd in cliënten met progressieve MS of een andere fysieke en cognitieve aandoening. De cliënten die bij Nieuw Unicum komen krijgen bij de gangbare zorg vaak te horen dat ze zijn uitbehandeld. Nieuw Unicum heeft dusdanig veel expertise op het vlak van progressieve MS dat ze cliënten kunnen helpen langer thuis te blijven wonen door tijdelijke opname of de cliënten een optimaal aangepaste leefomgeving te bieden als ze niet meer thuis kunnen blijven wonen met veel aandacht voor dagbesteding en andere activiteiten. 

 

De uitdaging

Het nieuwe bestuur van Nieuw Unicum heeft met GroupMapping een 80% missie, visie & strategie geformuleerd, waarin het geluk van de cliënt en de werknemers centraal staat. Deze menselijke maat vertaalde zich in de missie om excellente warme professionele en betaalbare zorg te bieden (EWPBZ). Het nieuwe bestuur zocht een manier om de strategie verder vorm te geven op een inclusieve manier; samen met cliënten en medewerkers. 

 

Hoe hebben we geholpen

In juni 2018 zijn we met vijftig man en vrouw aan de slag gegaan in IJmuiden om dit te realiseren. In een sprookjesachtige setting hebben we samen een intensief proces doorgemaakt waarin we aannames gedeeld hebben, geleerd hebben over hoe professionele zorg gecombineerd kan worden met een warme omgeving. We hebben ideeën gegenereerd over hoe we het geluk van cliënten en medewerkers kunnen vergroten en hebben deze uiteindelijk samen uitgewerkt in concrete plannen.  

 

De resultaten

De IJmuiden bijeenkomst heeft gewerkt als een aansteeklont voor de organisatie; niets is zo aanstekelijk als de menselijke maat. Het gonst en zoemt van de passie bij Nieuw Unicum om samen EWPBZ te realiseren.  

Als GroupMapping voelen we ons trots dat we hier een rol in mochten spelen bij zo’n gave organisatie, die de moed heeft om daadwerkelijk samen met cliënten zo gepassioneerd de koe bij de horens te pakken. 

Background image case Excellente Warme Professionele Betaalbare Zorg bij Nieuw Unicum

Stel ons een vraag!