Call us Email us

Een Corona-draaiboek voor in de lade


De Uitdaging

Eind maart kwam door het coronavirus steeds meer druk te liggen op de zorgcapaciteit in Nederland. Door de stijgende lijn in coronapatiënten op de Intensive Care (IC) kwam vanuit het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) de vraag om een draaiboek te ontwerpen voor het zwartste coronascenario in Nederland - wat als de piek het maximum aantal ic-bedden overstijgd?

 

Hoe hebben wij geholpen?

Wij hebben geholpen bij het ontwerpen, opstellen en vormgeven van dit draaiboek. Vanuit verschillende sectoren en disciplines is er keihard gewerkt om te zorgen dat er binnen drie weken een plan lag. Vanwege de grote tijdsdruk werd er in parallel groepen gewerkt. Wij hebben o.a. geholpen met het opzetten en afstemmen van de informatiestromen tussen de groepen en het vertalen van informatie naar begrijpelijke visuals. Daarbij was de grootste uitdaging om de verschillende partijen op een goede en efficiënte manier te laten samenwerken. 

 

Het resultaat

Door samen te werken met een zeer divers team lag er binnen drie weken een concreet plan bij minister Martin van Rijn. Bijzonder om te werken aan een plan waarvan eenieder hoopt dat het nooit ten uitvoer wordt gebracht. En hopelijk blijft  het voor  altijd in de spreekwoordelijke la liggen. 

 

Iets over de organisatie

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wil dat mensen erop kunnen vertrouwen dat de zorg goed, betaalbaar en beschikbaar is en blijft. 

Background image case Een Corona-draaiboek voor  in de lade

Stel ons een vraag!