Call us Email us

BAM BUS

De uitdaging

Door een veelvoud aan manieren om gewerkte uren te registreren, ontbrak het de organisatie aan duidelijke data en inzicht om de kosten te kunnen sturen. Bovendien was het betalingsproces om onbekende redenen foutgevoelig. Een herontwerp in processen, andere werkwijze en nieuw systeem was essentieel.

 

Hoe hebben wij geholpen

Er moest een implementatieprogramma worden vormgegeven en in actie worden gebracht. Wij creëerden een ‘heartbeat’ voor deze transformatie, om alle betrokken belanghebbenden te verbinden, activeren en mobiliseren. We waren verantwoordelijk voor het organiseren van interactieve workshops om medewerkers mee te nemen in de nieuwe manier van werken. Ook faciliteerde we kleinere wekelijkse vergaderingen om stakeholders bij elkaar te brengen, informatie te delen en oplossingen te creëren.

 

Het resultaat

Binnen een jaar hebben ruim 2500 medewerkers een nieuwe manier van urenregistratie geadopteerd. Door het aanhaken van de regionale teams hebben we een centraal ontworpen oplossing op een regionale manier kunnen implementeren. Deze aanpak heeft ervoor gezorgd dat het programma met een gemiddelde van een 8 is beoordeeld door de medewerkers.  

 

Over de organisatie

BAM Bouw en Vastgoed Nederland bundelt de activiteiten van BAM in Nederland op het gebied van utiliteitsbouw, installatietechniek, woningbouw en gebieds- en vastgoedontwikkeling. In al deze sectoren bekleedt zij een toonaangevende marktpositie via sterke landelijk opererende ondernemingen. Met 9000 werknemers verspreid over verschillende bedrijfsonderdelen behalen ze een omzet van rond de €2,1 miljard per jaar.

Background image case BAM BUS

Stel ons een vraag!