Call us Email us

Cool stuff

Zin om te spelen?

Veel van de spellen, die we hebben ontwikkeld voor onze klanten hebben een hoog knip-en-plak gehalte. Papier, schaar, lijm en veel knutselmaterialen. Digitaal werkt dat net even anders.

Read more

Ontmoet onze nieuwe collega Lotte!

Hi, ik ben Lotte!

En sinds 1 januari maak ik deel uit van het te gekke GroupMapping team. Als designer en socioloog geloof in de kracht van ontwerp, als inspiratie maar ook als motor van verandering.

Mijn skills als ontwerper geven mij de mogelijkheid om buiten kaders te denken, en om te visualiseren en structuur aan te brengen. Mijn achtergrond als socioloog geeft me kennis over systemen en complexe contexten. Klik verder om meer over mij te lezen, en hopelijk werken we een keer samen!

Read more

Hoe word je een inspirerende leider?

Het belang van leiderschap begint bij jezelf: empathisch zijn voor anderen, leiders zichzelf in het proces laten betrekken, een sfeer creëren waarin mensen kunnen floreren en meer. Hoe zou echt inspirerend leiderschap eruit kunnen zien? Hoe kunnen creativiteit en verkenning worden geactiveerd door leiderschap? 

Ontdek de vier belangrijkste aspecten:

- Empathie ontwikkelen
- Kwetsbaarheid tonen
- Gekaderde vrijheid
- Procesfocus

Read more

Elisa Corporán Souverein aan het woord

De afgelopen week blikten we terug op een bewogen 2020 met Elisa Corporán Souverein, adviseur bij de woningcorporatie Parteon. We spraken over de invloed van corona op haar werk, maar ook over de samenwerking met GroupMapping die we in juni startten om samen, op een inclusieve manier, de nieuwe visie vorm te geven, in te kleuren en om hierbij alle medewerkers te betrekken.

Read more

Collaborative Community event: Strategy Game!

Strategie, missie, visie, ambities, kernwaarden: ze vliegen je regelmatig om de oren. Maar wat betekenen ze nu eigenlijk echt? En wat kan ik er mee om mijn eigen werkzaamheden te organiseren?

Read more

Vrijheid om te verbinden en inspireren

Vrijheid om te verbinden en te inspireren

Op 3 november 2020 gaf premier Rutte weer een persconferentie. Covid-19 is voorlopig niet onder controle. Dus de maatregelen om thuis te werken, in isolatie, blijven van kracht.

In de afgelopen maanden zie je de weerstand groeien. Er zijn protesten tegen de maatregelen en er worden veel opiniestukken geschreven over waar deze isolatie toe leidt. Woorden als “Zoombies” verrijken onze vocabulaire. Organisaties worstelen met de vraag hoe het mogelijk is om het gevoel van connectie en verbinding met de medewerkers te kunnen behouden en ontwikkelen. 

Read more

Digitale sessies: de 5 succesfactoren

Voor een opdrachtgever ontwierpen en faciliteerden wij een online sessie van 7 uur voor een groep van 25 mensen, en kregen na afloop unaniem te horen dat de dag was omgevlogen en iedereen nog vol energie zat. Bijzonder? En waarom zo lang?

Read more

Zonder wrijving geen glans

“Zonder wrijving geen glans”. Dat zei mijn lieve oma altijd. “ .,maar houd het beschaafd”. Voegde zij er altijd wijselijk aan toe. Frictie, frustratie en irritaties komen overal voor, ook op de werkvloer. Toch deinzen veel teams terug voor conflict. Zonde, want conflicten horen, volgens Tuckman (1965), bij de vorming van het groepsproces en zijn niet bedreigend voor de samenwerking. Sterker nog, Tuckman claimt dat elke team de conflict fase, ook wel storming genoemd, nodig heeft om deze samenwerking te versterken.

Read more

Stel ons een vraag!